Hoveniersbedrijf Valkenswaard

25 Jaar Tuinontwerp

& Tuinaanleg

Wat wij kunnen?

Bonus Hortus is een hoveniersbedrijf dat zich bezig houdt met tuinontwerp en tuinaanleg. In 25 jaar hebben we schitterende, karaktervolle tuinen gerealiseerd in zuidoost Brabant en belgisch Limburg, soms ook daarbuiten. Op deze website presenteren wij ons werk, zodat u zelf kunt zien wat we bedoelen met "karaktervol".
Bonus Hortus kan voor u een moderne of een klassieke tuin ontwikkelen. En omdat wij samenwerken met vaste onderaannemers kunnen wij projecten aan van elk formaat.

Hoe het komt dat onze tuinen zo goed ogen?

De filosofie achter ons ontwerp is "huisgericht", zodat u als eigenaar zomer én winter van de tuin zal genieten. Uitgangspunten zijn klassieke zichtassen en organische structuren. Verder werken wij graag met massieven: grote concentraties van in vorm geknipte buxusbollen, taxushagen en beukenhagen.
De laatste jaren bevat een tuin steeds vaker grote elementen zoals een vijver, zwembad, poolhouse, watermuur, tuinhuis en dergelijke. De foto's tonen dat Bonus Hortus daar een verrasende invulling aan kan geven, naadloos aansluitend bij huis, tuin en bewoners.

Of wij ook van een heel kleine tuin iets kunnen maken?

Een tuin hoeft niet per definitie groot te zijn om er iets bijzonders van te maken. Door materialen goed toe te passen en een duidelijke indeling te maken kan Bonus Hortus ook een kleine tuin omtoveren tot een oase van groene rust. Zo maakten we een tuin van 100m2 met hoogteverschillen, een zwembad, twee terrassen en voldoende groen. En tóch heeft die tuin een fantastisch ruimtelijk effect.
Foto's vindt u op de pagina's "stadstuinen" en "zwembaden".

Waarom u met ons goed af bent?

Bonus Hortus levert maatwerk en verzorgt graag de complete uitvoering van het project, dus inclusief bestrating, zwembad, beregening, omheining en wat u maar wilt. Zodoende houden we het proces van begin tot eind onder controle en hebt u één aanspreekpunt voor de hele klus. Dat is wél zo duidelijk!
Maar uiteraard kunt u bij ons ook terecht voor louter het ontwerp, de aanleg of het periodieke onderhoud van uw tuin.

Of wij duur zijn?

Onze prijzen liggen op hetzelfde niveau als dat van andere hoveniersbedrijven. Maar er is verschil van aanpak waarmee u rekening moet houden als u gaat vergelijken.
We noemen twee voorbeelden:

1. Bij de aanplant van een tuin wordt meestal uitgegaan van standaard formaat beplanting.
Bonus Hortus kiest er voor om bomen en massa’s in het ontwerp direct kracht bij te zetten door deze volwassen te planten. Hierdoor komen de uitgesproken lijnen meteen al bij de tuinaaleg tot uiting. Het is duurder, maar u hoeft niet jaren te wachten voordat u een goed ogende tuin hebt.

2. Een terras wordt meestal gewoon in geel zand gelegd.
Dat kan, maar Bonus Hortus gebruikt gestabiliseerd zand. Afhankelijk van het materiaal wassen we zo’n vloer in of vegen hem in met 2-componenten mortel. Dit is duurder maar heeft als groot voordeel een gesloten verharding waarin geen onkruid meer groeit. Dat bespaart jaarlijks op onderhoud en het heeft veel meer uitstraling, vooral bijvoorbeeld rond een zwembad.

Wat onze achtergrond is?

De gebroeders Pim en Guus Tazelaar hebben de Middelbare Tuinbouwschool in Venlo doorlopen. Begonnen als hovenier in loondienst zijn ze vrij snel hun eigen Bonus Hortus gestart. Aanvankelijk vanuit de thuissituatie in Veldhoven, maar al snel kregen zij de kans een maisveld in Valkenswaard te kopen. Deze prachtig gelegen plek van 2 hectare hebben ze omgetoverd tot een groene oase met bedrijfsgebouwen en showtuin. In de achterligende jaren hebben ze een indrukwekkende portfolio op gebouwd waarmee ze tot de grotere hoveniersbedrijven van de regio behoren.


Copyright © Bonus Hortus
KvK Eindhoven nr 17058405
Fotografie & Webdesign: Joost Janssen

Foto's zijn genomen in Valkenswaard, Veldhoven, Waalre, Leende, Heeze, Geldrop, Helmond, Eindhoven, Nuenen, Son, Nijnsel, St Oedenrode, Waalwijk, Reek, Overpelt, Neerpelt, Lommel, Hamont, Achel